23 september 2019

[Update] Wat betekent het faillissement van Thomas Cook voor mijn reis?

[Update 24-09-2019 11:22] Thomas Cook Nederland heeft gisterenavond bij SGR een melding van financieel onvermogen gedaan, wat betekent dat het faillissement onafwendbaar is geworden. Alle reizen met vertrek op dinsdag 24 september zijn helaas geannuleerd. Voor de gedupeerde reizigers gaan wij zo snel mogelijk op zoek naar een passende oplossing. Zoals hieronder al omschreven gaan wij het bedrag van jouw boeking terug claimen via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Voor boekingen met vertrekdatum op of na 25 september streven we er naar zo snel mogelijk duidelijkheid voor jou als reiziger te creëren. Omdat wij onze klanten graag goed willen informeren, lees je in dit bericht wat er gebeurt wanneer je een pakketreis van Thomas Cook hebt geboekt.

Hoe weet ik of ik een pakketreis van Thomas Cook heb geboekt?

Onze merken werken samen met verschillende touroperators. Thomas Cook is er hier één van. Dit bericht is alleen van toepassing op reizigers die op de factuur/boekingsbevestiging Thomas Cook als uitvoerende partij zien staan. Dit heeft geen gevolgen voor andere reizen die via een van onze merken zijn geboekt.

Heb jij een pakketreis van Thomas Cook geboekt, dan is onderstaande informatie relevant voor je.

Thomas Cook Nederland nog niet failliet

Thomas Cook heeft financieel onvermogen gemeldt bij SGR. Dit heeft helaas gevolgen voor jouw reis. Het melden van financieel onvermogen betekent dat reisorganisaties en de reizigers vanaf nu de instructies van SGR moeten volgen.

Wordt mijn reis geannuleerd?

Ben jij op dit moment op vakantie via een pakketreis van Thomas Cook? Dan is de kans groot dat je je vakantie gewoon kunt afmaken en ook de vluchten zullen gewoon doorgaan. Mochten er zich problemen voordoen op bestemming, neem dan contact op met het noodnummer van SGR via 070 30 711 11.  Alle reizen die nog moeten vertrekken, zijn definitief geannuleerd. Samen met jou gaan wij op zoek naar een oplossing.

Ben ik hiervoor verzekerd?

Thomas Cook is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Wanneer je een reis boekt bij één van touroperators die aangesloten zijn bij de SGR, word je dus automatisch door de SGR beschermd. SGR staat garant voor jouw vooruitbetaalde reisgeld en zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald. Wanneer er klanten van de verschillende merken van Pelikaan Travel Group gedupeerd worden, zal de Pelikaan Travel Group namens al haar klanten een claim indienen bij de SGR. Al de uitbetalingen van geannuleerde reizen, verlopen dan via het merk waarbij jij de reis geboekt hebt. Je krijgt dus je geld terug, maar eerdere soortgelijke situaties, hebben ons geleerd dat dit helaas meerdere maanden kan duren.

Wordt mijn vakantie omgeboekt?

In het geval dat jouw reis geannuleerd is, zullen onze verschillende merken er alles aan doen om jou alsnog een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Op volgorde van vertrekdatum wordt er contact met je opgenomen. Samen gaan we op zoek naar een passend alternatief. Geen zorgen dus. Jij zult alsnog genieten van die welverdiende vakantie!

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit bericht toch nog vragen? Stuur een mail naar info@pelikaantravelgroup.com, en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wij updaten dit bericht zodra er ontwikkelingen zijn. 

Bekijk nieuwsoverzicht